McDixie Happy Duo op Lentefestival Oosterparkwijk

Programma Lentefestival bekend

Het programma voor het Lentefestival Oosterparkwijk is voor een groot deel bekend. Onze programmeur Jaap (vrijwilliger) heeft de laatste maanden hard gewerkt om mooie acts te strikken voor het festival. Dat is gelukt! We zien bekenden van vorig jaar terug en maken kennis met nieuwe acts.

Muziek op het Lentefestival

Net als voorgaande jaren kom je ook dit jaar weer veel muziek tegen in de programmering. Op vrijdag loopt het McDixie Happy Duo rond op het terrein. Op zaterdag vind je zangeres Lucie Dekker and friend. Je kunt haar kennen want ze gaf onlangs nog een zangles voor Oosterparkwijkers die willen zingen in bij Van Houten. Op de vrijdag- en zaterdagavond vind je live-muziek van Bij VRIJDAG op het programma. Welke bands er komen, blijft nog even geheim. Zodra we meer weten, maken we dat bekend. Op de laatste dag van het Lentefestival Oosterparkwijk hebben we de meeste veelzijdige muzikant van Nederland te gast. Hij heet Hans de Cock. Daarnaast hebben we nog coverband Just Practise op het programma op zondag.

Straattheater op het Lentefestival

Al 10 jaar een rasechte entertainer dat is Jos Tipker. Hij kent toffe trucs en laat kinderen volop meedoen. Misschien leren ze ook wel een nieuwe truc! Jos staat alle dagen op het festival en zijn optredens vinden doorlopend plaats (met af en toe een pauze natuurlijk). Ook heten we Marco Bonisimo weer welkom op het festival. Hij treedt op zaterdag op. Op zondag kun bij Clinck kijken, want ze lopen met kijkkasten rond op het JOP terrein. Vroeger, toen er nog geen radio, televisie en internet was, werd het nieuws via kijkkasten verspreid op marktpleinen en kermissen. Zo bleven mensen op de hoogte van belangrijk nieuws zoals rampen en oorlogen.

Spel

Het festival is voor jong en oud. Daarom we hebben vel tal van Hollandse spelen op het terrein. Nieuw deze keer is de Kop van Jut. Een krachtmeting waarbij je wordt uitgedaagd om de bel te laden luiden. We hebben leuke prijsjes voor de kinderen.

Voor de kinderen

Er is nog veel meer te zien en te beleven op het festival. We sommen het even voor je op.

  • Pony rijden op zaterdag en zondag
  • Gratis limonade van de Limonadekabouter
  • Luisteren naar verhalen in het vertelhuisje
  • Plakplaatjes en schminken
  • Knutselen
  • Zweefmolen