2023

Het lentefestival is drie dagen muziek, theater, lekker eten en gezelligheid. Van vrijdagmiddag 24 maart tot en met zondagmiddag 26 maart hebben we een programma vol vrolijke reuring.

Hieronder kun je zien waar en wanneer er wat te beleven valt. Zo vieren we samen het begin van de lente. Let op: dit is een voorlopig programma. Er kunnen nog dingen wijzigen. Je kunt het programma downloaden.


Muziek op het Lentefestival Oosterparkwijk

McDixie Duo


Een swingend looporkest van twee muzikanten. Ze bewegen over het festivalterrein en maken overal een feestje van!

Wanneer: vrijdag 24 maart

Hans de Cock

Hans noemt zichzelf de meest veelzijdige muzikant van Nederland. Of dat zo is? Jij ontdekt het zelf.

Wanneer: zondag 26 maart

Lucie Dekker

Lucie leeft haar fantasie, laat woorden dansen. De dromige maar eerlijke popsongs nemen het publiek mee. Ze stond met haar afstudeerexpositie op het programma van Eurosonic 2020. 

Wanneer: zaterdag 25 maart

Bij VRIJDAG

Bandjes die muziekles volgen bij VRIJDAG verdienen podiumervaring. Dat kan bij het Lentefestival Oosterparkwijk! Geef ze een fantastische ervaring en geniet. Je kunt de volgende bands zien spelen:
  • Clueless (vr)
  • Jazztree (vr)
  • Moondive (vr)
  • Vintage Lab (vr)
  • Jazzone (za)
  • Jazztoo (za)
  • Spotless Mind (za)

Wanneer: vrijdag 24 en zaterdag 25 maart

Straattheater op Lentefestival Oosterparkwijk

Jos Tipker

Jos Tipker Lentefestival Oosterparkwijk

Al op de basisschool wilde Jos elk trucje kunnen dat hij iemand zag doen. Handstanden, kubussen oplossen, yoyo-en en hooghouden met een voetbal om maar eens wat te noemen. Op zijn dertiende ontdekte hij jongleren en dat liet hem nooit meer los. Jos houdt van humor en dat zie je terug in z’n act. Kom kijken en misschien leer je wel een vette truc!

Wanneer: vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart

Marco Bonisimo

Guinness World Record Jongleur Marco Bonisimo speelt verwonderende shows en innemende voorstellingen. Kunst en entertainment bestaan naast elkaar.  Hij is meervoudig Nederlands Kampioen jongleren.

Clinch

De kijkkasten van Clinch zijn replica’s van de kijkdozen die je vanaf de 18e eeuw zag op kermissen en op marktpleinen. Dit was de manier om mensen op de hoogte te houden van het wereldnieuws.

Clinch brengt met deze kijkkasten een bij deze tijd passende humoristische verrassing.

Wanneer: zondag 26 maart

Boris de Slak

De slak is onderweg, maar heeft geen haast. Of misschien wel, maar echt zin heeft dat niet. Soms is Boris aaibaar, maar vergis je niet. De slak kan gevaarlijk uit de hoek komen als er een krop sla in de buurt is.

Activiteiten en spel

Pony rijden

Pony rijden doe je gewoon in de Oosterparkwijk. Aai de dieren en doe en ritje over het terrein.

Wanneer: zaterdag 25 en zondag 26 maart

Hollandse spelen

Ringen gooien, knikkerspel, minigolf…je kunt vele verschillende spellen spelen. Wie daag jij uit? Probeer, oefen en maak plezier!

Schmink en plakplaatjes

Kinderen kunnen zichzelf versieren met plakplaatjes en geschminkt worden. Natuurlijk zijn de plakplaatjes in het lentethema.

Eten en drinken

OP het festival kun je lekker eten en drinken. Voor de kinderen is er gratis ranja uit de limonadekabouter. Als je eten koopt op het festival, dan steun je goede doelen uit de wijk. Doen dus!

Ballen van Bina

Op het festivalterrein kun je de beroemde gehaktballen van Bina en Tonia eten. De volledige winst van deze overheerlijke ballen gaat naar stichting “Ik Trakteer”. Deze stichting organiseert activiteiten voor jongere en oudere Oosterparkers zoals de wekelijkse koffieochtenden  voor ouderen, knutselactiviteiten voor ouder en kind, de Halloween optocht en nog veel meer. Geniet van een broodje Bal en steun “Ik Trakteer” .

Pannenkoeken

Hmmm pannenkoeken! Wie wordt daar nou niet blij van? Met elke pannenkoek dat wordt opgegeten, steun je ons festival. Dus, smullen maar! Wat wil jij op je pannenkoek? STroop, poedersuiker of …?

Belgische wafels

Op het Lentefestival worden er Belgische Wafels gebakken. Dit is een actie door en voor bewoners van de Oosterparkwijk. De actieopbrengst wordt gedoneerd aan warme maaltijden die worden geserveerd in wijkcentrum Bij van Houten. Nu een heerlijke wafel, later een warme hap voor wie het nodig heeft.

Indonesisch eten van Rosbina

Bij Rosbina haal je lekkernijen uit de Indonesische keuken. Daarmee steun je de Stichting Evata Indonesia. Ze ondersteunen kinderen en jongeren in Indonesië bij hun schoolopleiding. Daarnaast helpen ze ook gezinnen die in grote nood verkeren bij hun basisbehoeften zoals voedsel.

Opbrengsten worden besteed aan o.a. schoolmaterialen, schooluniformen en collegegeld. Ze hebben persoonlijk contact met alle gezinnen die zij ondersteunen. 

Met de opbrengst van het vorige Lentefestival is het collegegeld van een jongen betaald, en het Leger des Heils in Nias Sumatra, en in Bali gesponsord voor schoolmaterialen.

Met de opbrengst van dit Lentefestival willen zij o.a. een gezin van moeder met drie kinderen in Samarang ondersteunen. De twee jongste kinderen wonen noodgedwongen in een opvang en kunnen niet naar school door beperkte financiële middelen.